Het warme hart van mijn langgevelhoeve is het atelier.

Het atelier is de broedplaats voor al mijn creatieve hersenspinsels en wilde ideeën. Hier wordt bedacht, onderzocht, geknipt, gescheurd, geplakt, geboetseerd en getekend. Geweven, geverfd, verprutst, gemopperd, opnieuw begonnen en afgewerkt. Mijn hemel op aarde noem ik het.

Het zat al in mij toen ik nog een klein meisje was, dat creatieve en artistieke. Het begon met spookhuizen bouwen. Ik haalde de dozen uit de kelder van onze winkel. Stukjes wc-papier werden spoken en de gekleurde folie waar mijn vader de geschenken mee inpakte werden glas in lood ramen. Dozen om iets in te verpakken had mijn vader niet meer, maar wel een dochter die uren bezig was. Bij de elektricien aan de overkant haalde ik gekleurde stroom kabels, dat werden kettingen en oorbellen. Al mijn tantes en vriendinnen droegen ze. Ik tekende op ieder stukje papier dat in de buurt lag en kaders maakte ik van wat takjes uit de tuin met wat touw.

En wat erin zit, dat krijg je er niet uit, want nu ben ik een creatief en artistiek GROOT meisje.

Nog steeds datzelfde krullenbolletje met een hoofd vol wilde ideeën en met mijn eigen speeltuin om ze in uit te voeren. Alleen wat grijzer en met wat meer rimpels.

Wat spook ik uit in mijn atelier?

Tja, eigenlijk van alles. Alleen maar altijd met één ding bezig zijn is niets voor mij dus ik varieer.

Recycle-art.

Ik werk graag met materialen die iemand anders zou weggooien dus de krant van een paar vriendinnen wordt hier papier-maché. Kapotte tegels van de tegelhandel worden mozaïek spiegels. Oude lakens scheur ik en resten wol van hier en daar verwerk ik in dromenvangers, levensbomen en andere decoratieve stukken. Oude meubels krijgen hier vrolijke kleuren en heel veel stippen. Op die manier geef ik dingen een nieuw leven en dat vind ik belangrijk.

Keramiek.

Ik vind het heerlijk om met mijn handen in de klei te zitten.

Niet voor een doorsnee kommetje maar voor vreemde wezens, blote lijven en figuren die zo uit een Iers bos weggelopen lijken te zijn. Nu nog sparen voor een oven…

Intuïtieve werken.

Er is niets zo mooi als dat wat uit jouw eigen handen komt.

Zeker als het geladen is met positieve gedachten en mooie liefdevolle affirmaties. Intuïtief werken doe ik met mijn cursisten, voor mijzelf en voor anderen. De liefde die in mijn werkstukken zit voel je als je ze vasthoudt, wat is er mooier dan dat.