Info bohemian wanddecoratie

Bohemian wanddecoratie.

Iedereen kent ze wel, de gehaakte kleedjes die vroeger bij jouw oma op ieder tafeltje lagen. De met zoveel liefde gehaakte kleedjes sierden iedere kast en elk bijzettafeltje totdat ze ouderwets werden en in een lade verdwenen. Weggestopt op zolder in een doos werd de liefde waarmee ze gemaakt werden vergeten. Tegenwoordig hebben we geen tijd meer om uren te haken en is waardering voor echt handwerk bijna verdwenen omdat goedkope troep die je op iedere straathoek vind zo gemakkelijk in huis is gehaald. Dringend tijd dus om eens met andere ogen naar die stoffige haakseltjes te kijken en de liefde waarmee ze gemaakt werden nieuw leven in te blazen ! Dus kruip de zolder op en zoek dat vergeten exemplaar, was het zachtjes met shampoo en neem het mee naar mijn atelier om er iets moois van te maken.

Tijdens deze workshop leer je hoe je het kleedje kunt opspannen, eventueel kunt repareren en of kleuren. Daarna werken we het werkstuk af met repen stof, lint en veertjes of kralen.

Er is een korte workshop van een avond waar we een werkstuk van 30 of 40 cm doorsnede maken. Je kunt ook kiezen voor een volledige dag waarin we groter werken en de afwerking onderaan het werkstuk met macrame technieken versieren. 

De korte workshop duurt 2.30 uur. Wij beginnen om 19 uur. De prijs is 35 euro inclusief hoepel en wol, exclusief kanten kleedje, dit neem je zelf mee.

De workshop gaat door op 26 april en 19 mei.

De lange workshop duurt 4 uur + een uur lunchpauze. Wij beginnen om 11 uur. De prijs is 70 euro inclusief hoepel en wol. Het kanten kleedje neem je zelf mee ! Lunch dien je zelf mee te nemen. Data op aanvraag.