Het slaaphuisje

Gelegen aan de groene rand van Genk tegen natuurgebied Schemmersberg-Zonhoverheide staat mijn langgevelhoeve uit ongeveer 1850. De vloeren kraken en de trap naar boven is steil, maar in ieder hoekje valt er wel iets te ontdekken.            Omringd door 6000m2 wilde tuin is het een oase van rust, bloemen en dieren uit het bos. De natuur dragen wij hier op handen en we maken bewuste keuzes om deze te beschermen. Wij wassen en poetsen met natuurlijke producten en het beddengoed droogt buiten, ouderwets gezellig, gewoon aan de waslijn ! Het vliegend varken is afval-arm en onnodige-verpakking-vrij. 

In het voorste deel van de hoeve ligt het slaaphuisje. (Het hoge deel van de hoeve.) Op de begane grond is er een gezellige leefkeuken, een bijkeuken met toilet en een woonkamer. Op de eerste verdieping liggen de blauwe, de groene en de rose slaapkamer. De grote badkamer ligt aan de achterzijde van de hoeve.

Buiten is er een terras en de kruiden in de tuin mag je plukken en gebruiken. Er is een fietsenstalling en een parking . TV en wifi hebben wij niet ( maar op jouw gsm kun je natuurlijk 4G aanzetten, er is een goede ontvangst) dus het is hier even lekker terug naar de oertijd toen mensen nog met elkaar spraken en spelletjes speelden of verdwaalden in een goed boek. De laatste twee zijn hier ruim voorradig, van vier op een rij tot zeeslag en van yoga boeken tot bloedstollende trillers.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

De buitenkant van de B&B
Mina de huis poes
Kwasten aan de kastdeur

De volgende ruimtes van de hoeve horen bij het slaaphuisje.

De eethoek

De leefkeuken.

In deze gezellige keuken kunt U in potjes roeren en iets lekkers koken. In de kast staan ook spelletjes voor gezellige avonden. Er is een FAIR TRADE huis bar en U heeft een frigo ter beschikking. 

De keuken

De woonkamer.

In de gezellige woonkamer kunt U relaxen na een drukke dag. Er is een boekenkast vol boeken over van alles en nog wat. Duik er maar in :-)

 

De blauwe kamer ligt aan de voorzijde van het huis en is geschikt voor 2 personen. Er staat een hemelbed van 140-200 cm.

 

De groene kamer ligt aan de voorzijde van het huis en is geschikt voor 2 personen. Er staat een boeren-bed van 140-200 cm.

De rose kamer ligt aan de achterzijde van het huis. Er staan twee eenpersoons bedden. 

De badkamer.

De slaapkamers delen een badkamer die ook op de eerste verdieping gelegen is. Op de badkamer zijn er een toilet, 2 wastafels en een bad waarin men kan douchen aanwezig. Op de begane grond is er een apart toilet in de bijkeuken.

Ree voor de deur

Buiten.

In de tuin kunt U gezellig vertoeven aan een tafeltje, onder een boom wegdromen in het hangstoeltje of gewoon lekker in het gras gaan liggen en wolken tellen. Misschien ziet U een van de reeën die uit het bos komen.Wij vragen U wel om de reeën niet te benaderen ! 

 

Hangmat onder de boom