Creatieve workshops

Levensboom.

De levensboom is een oeroud symbool dat in verschillende religies verschillende betekenissen heeft. Voor mij staat hij voor het leven, de wortels ons verleden, de stam het nu en de takken de toekomst. Het mooie aan het maken van een levensboom is dat je er zelf betekenis aan kunt geven, wat voor jou goed voelt is het enige dat telt. Je kunt hem puur decoratief maken, gewoon iets leuks om aan de muur te hangen. Maar je mag ook dieper werken en iedere wortel en tak kleuren met betekenissen, symbolen en voorwerpen. Je kunt hem ook gebruiken als wijze raadgever, een manier om jezelf opnieuw te leren kennen en jouw levenspad te verduidelijken. Alles mag ! Wil je de techniek leren en een mooie decoratieve boom maken dan kies je de korte workshop van een avond, we maken dan een levensboom van 30 of 40 cm doorsnede.  Wil je wat dieper gaan of groter werken dan maken wij er een volledige dag van.

Korte workshop 2.30 uur: 39 euro

Lange workshop 4.30 uur. 75 euro.

Dromenvanger.

Dromenvangers worden traditioneel gebruikt als talismannen om slapende mensen, meestal kinderen, te beschermen tegen slechte dromen en nachtmerries. Native Amerikanen geloven dat de nachtlucht gevuld is met dromen, zowel goede als de slechte. Boven het bed gehangen op een plaats waar het eerste zonlicht het web raken kan, vangt de dromenvanger alle soorten dromen en gedachten in haar web. Goede dromen passeren en dalen via de veren zachtjes neer op de slapende persoon. Slechte dromen raken verstrikt in haar beschermende net en worden vernietigd door de eerste zonnestralen. Jammer genoeg komen de meeste dromenvangers die je ziet uit de gekende goedkope productie landen, gemaakt uit goedkope materialen. Zoals het met bijna alles het geval is werkt iets zo goed of zo slecht als de intentie waarmee iets gemaakt wordt. Hoe meer liefde je erin stop, hoe meer liefde eruit komt ! Wil je leren hoe je een mooi web kunt weven om jouw eigen dromen of die van een geliefde te vangen dan is de korte workshop van een avond iets voor jou, wij maken een dromenvanger van 30 of 40 cm doorsnede. Wil je een grotere dromenvanger met kralen en een symbolische afwerking maken dan is er de volledige dag workshop.

Korte workshop 2.30 uur: 39 euro

Lange workshop 4.30 uur. 75 euro.

 

Macramé tak.

Helemaal terug uit de groovy jaren 60 en 70 is macramé weer daar om onze huizen te versieren met prachtige handgeknoopte werkstukken. Tijdens deze workshop maken wij een macramé tak door 3 basis knopen te combineren. Wil je iets persoonlijks in jouw werkstuk verwerken dan mag je dit altijd meenemen. 

Op de foto zie je een werkstuk uit de korte workshop, deze duurt 2.30 uur. De prijs is 39 euro inclusief alle materialen.